2014-06-10

SUPER QUICK MUDCAKE

_DSC0162 6xI7Mf on Make A Gif, Animated Gifs
Viikko sitten tehtiin Hiljalla mutakakkua, josta lupailin laittaa tännekkin reseptiä. No, nyt olisi postaus aiheesta luvassa. Voin vannoa ettei tän tekemiseen mene kuin vartti, ja tää on tehokas 'lääke' suklaanhimoon. Ja mikä parasta, tähän ei edes tarvitse suklaata (kuten mutakakkuihin yleensä)._DSC0128 Mittaa 100g voita, johonkin kulhoon ja laita se mikroon sulamaan. Tässä vaiheessa on myös hyvä kääntää uuni jo 175-asteeseen.
_DSC0130 _DSC0131 _DSC0125 Mittaa 2.5dl sokeria & riko 2 kananmunaa kulhoon. Vatkaa tasaiseksi vaaleaksi vaahdoksi. Tän vaiheen voi toki skipata, jos haluaa kakustaan tosi litteen, mutta suosittelen kuitenkin vaahdotusta! _DSC0132 _DSC0143 Munasokerivaahtoon on myös tarkotus lisätä 1rkl vanilijasokeria, mutta sen voi ihan hyvin unohtaa lisätä viimeisenä ja kaata pöydälle vielä ennen lisäämistä. _DSC0142 _DSC0138 Tässä vaiheessa aletaan lisätä jauhoja munasokerivaahtoon. Me laitettiin molemmat jauhot tollasen sihvilän läpi, että kakusta tulis mahdollisimman tasanen, mutta ainakin kaakaojauho kannattaa laittaa tollasen läpi. Kaakaojauhoa tulee siis maun mukaan 4-6rkl ja vehnäjauhoja 2dl. Lopuksi sekoita joukkoon rasva. _DSC0150 _DSC0147 Nyt ota jonkunlainen piirakka- tai kakkuvuoka (mitä paksumman kerroksen laitat sitä hitaammin se paistuu / jää taikinaiseksi) ja levitä taikina sinne. Nyt laita kakku uuniin 10-15 minuutiksi. Paistoaikaa voi vaihdella makunsa mukaan! _DSC0161 Lisukkeeksi sopii kaikenlaiset marjat, vanilijajäätelö tai kermavaahto, mutta toi pärjää kyllä hyvin yksinään, jos kaapista ei satu mitään löytymään. Ja mikä tärkeintä, nauti!
Ois tosi kiva kuulla mitä tykkäsitte, mitä voisin parantaa (en oo hirveesti tälläsiä reseptejä tehnyt) ja aiotteko kokeilla tätä reseptiä?

22 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Tehtävä joskus suklaahimon taltuttamiseen...

    VastaaPoista
  2. Vou, niin helppoo ja herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  3. Uuu näyttää kyl nii hyvältä :3 Hyvin oot tän postauksen toteuttanu joten ei mun mielestä oo yhtään parannettavaa, just hyvä :-) Sinu blogista aina löytää kivoja leivonta ohjeita! näitä vois tulla ehkä useamminkin. Pakko on kyl kokeilla ei nimittäin kauhian vaikealta tuon tekeminen näytä nii ehkä tällänen hölmöki osais, haha :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla, mäkin mietin, että voisin alkaa enemmän kesällä alkaa laittaa ruokaa& leipoa, ja lisätä sitten onnistuneimpia kokkailuja tännekkin!:) Kokeile ihmeessä, ihan varmasti osaat :--D

      Poista
  4. Hmm, kuinka monta annosta tuosta tulee? Mietin pitäisikö tehdä kaksin kertainen.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosta tulee sellanen suhtiso, mutta kai tn voi tuplatakkin ;)

      Poista
  5. Oon tehnyt suunnilleen tollasella ohjeella aiksisemminkin ja se on ihan mun vakio kun haluan jotain suklaista nopeasti ;-)

    VastaaPoista
  6. Ei vitsit toi näyttää hyvältä :D oon kans tehny saman tyyppistä, jostain ikivanhasta leivontakirjasta repäistyä reseptiä (joka on kans ihanan nopee tehdä) ja aivan taivaallisen hyvä♥ Koska mutakakku nyt on vaan niin täydellistä! Tää oli kiva postaus, ite tykkään aina lukea reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tälläset on kivoja just sillon kun ei jaksa panostaa :) voi kiitos ♥

      Poista
  7. Mäki oon tehny tätä monesti ja mielestäni paljon parempaa, kun suklaasta tehty!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite en oo ikinä ennen leiponu mutakakkua, mutta kahesti oon ravintolassa syöny, ja ne on ollu jotain niiin herkullista:)
      Pitääpä joskus kotonakin kokeilla:)

      Poista
  8. Vaikuttaa tosi helpolta ja hyvältä, ei edes tarttis lähtee kauppaan erikseen ostamaan aineksia kun noita on kotona jo valmiina! Pakko koittaa :3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii se on kyllä tosi kiva, että kun herkkunälkä yllättää niin aineet löytyy suoraan kotoa:)

      Poista
  9. oih oli kyllä pakko heti tehä! :-) ihana ohje!

    VastaaPoista
  10. Mutakakku on niin ihanaa! Lisää näitä leipomispostauksia, nää on tosi kivoja :)


    http://allbeautifullost.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens viikolla oliskin tulossa jo seuraava, koska hirmu hyvä resepti tuli just mieleen, ja haluan ehdottomasti sen tännekkin jakaa:)

      Poista
  11. Vastaukset
    1. no siis oli toi keskeltä etenkin semmosta raakaa:)

      Poista