2014-12-03

LUUKKU 3: LEMPIASIAT JOULUSSA

AAAAAAA Joulukakku
Äiti tekee yhtä tiettyä kakkua aina vain jouluksi, ja mun mielestä tää on parasta kakkua, mitä olen ikinä syönyt! Suklaa pohja, luumu-sitruunarahka ja raastettua suklaata päällä. TÄYDELLISTÄ.
DSC_0771 DSC_0779 Lumi
Lumi liittyy kylläkin myös talveen, mutta halusin sen kuitenkin ottaa tähän postaukseen. Rakastan lumisadetta, isoja lumikinokinoksia,  lumiukkojen&lyhtyjen tekoa ja pulkkamäkiä. Toivottavasti täksi jouluksi saataisiinkin sitten lunta!
DSC_0217 sleep2 Valot
Jouluvalot on jotain niin kaunista. Kun lamput sammutetaan ja jouluvalot sytytetään, näky on taivaallinen. Voisin vaan istua sellaisessa huoneessa ikuisuuksia vain fiilistelemässä.
DSC_0728 (2) Piparien koristelu
En oo mikään piparien suuri ystävä näin syömisen suhteen, ja tuntuu, että olen joku harvinaisuus, kun en tykkää edes piparitaikinasta (joka siis mun lähipiirissä on ainakin monen herkku). Koristelu taas on se mun juttu. Tomusokeritahna&ranskanpastillit kehiin niin erilaisten koristelutyylien skaala on rajaton!
DSC_0721 (2) (1) Joulumusiikit
Joululaulut on juuri ihania sen takia, että niitä kuunnellaan vain se yksi kuukausi ja sitten ne taas jäävät odottamaan ensi vuotta (täytyy myöntää, että tänä vuonna taisin kuunella yhtä biisiä jo kesäkuussa, hupsis). Näin niihin ei kyllästy, ja ainakin mulla samat suosikit on säilyneet vuodesta toiseen.
DSC_0704 DSC_0678 Kuusi ja koristeet
Meillä kuusi koristellaan yleensä aaton aattona, tai sitten ihan aattona. Vaikka piikit välillä pisteleekin inhottavasti, on mun mielestä ihanaa ripustella kaikenlaisia koristeita kuuseen, ja sitoa verhoihinkin kauniit punaiset nauhat. Jännä miten tollanen pieni yksityiskohta saa olkkariin jo kummasti jouluntuntua!
DSC_0864 Kynttilät
Oon ehkä tässä parina viime vuonna vasta alkanut "arvostamaan" kynttilöitä. Kynttilätkin on niin kauniita, ja on tuhansia eri näkösiä & tuoksuisia joista valita. Mun suosikkeja taitaa olla ihan perinteiset tuikut, koska ne sopii kaikenlaisiin asetelmiin ja on kauniin yksinkertaisia.
DSC_0614 Askartelu
Mun mielestä jouluaskartelu on ihanaa, ja oi kuinka rakastan ihastella muiden tekemiä hienouksia! Mä itse en ole mikään käsityö mestari, ja mun askartelu yleensä loppuu siihen, kun oon saanut puolet projektista valmiiksi, aikaa on menny tuhottomasti, kädet täynnä glitteriä &liimaa, mun kärsivällisyyteni loppuu ja jälkeen jää vain mieletön sotku. (okei ehkä vähän liiottelen), mutta silti tykkään jouluaskertelusta!

6 kommenttia:

 1. vähänkö kiva tää sun joulukalenteri :3 ihania asioita oot tähä laittanu, tuli iha jo joulufiilis!

  VastaaPoista
 2. tuleeko joulukalenteriin videoita?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jää nähtäväksi;) Okei, sen verran voin paljastaa, että yksi ainakin!

   Poista
 3. Ooh toi kakku näyttää ja kuulostaa niin hyvältä joten resepti ois ihan mahtava saada jos innostuisin itekki tekeen tommosta jouluks ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kyllä on ihan täydellistä ♥ Pitää laittaa tää korvan taakse, mutta tää resepti taitaa sijaita vain äitini mielessä, eikä missään konkreettisesti niin pitää vähän katsella miten käy !

   Poista