2014-12-23

LUUKKU 23: JOULUTORTUT

_DSC0201 Ennen joulua on tullut tehtyä yllättävän vähän torttuja, koska joulutortut lukeutuvat ehkäpä mun top 5 jouluruokiin.  Rakastan myös tota hilloa rahkan seassa (kuten ensimmäisessä luukussa huomattiin) ja jos haluan syödä jotain hieman terveellisempää valitsen sen vaihtoehdon. Mutta nyt kuitenkin torttuihin! Kaikilla tuntuu olevan oma tapa tehdä tortut, ja tälläinen on mun tapani!_DSC0183 Otan levyt yleensä 15-20min ennen leipomista pakkasesta sulamaan. _DSC0189 Tätä vaihetta en tiedä monen tekevän, mutta mä olen kokenut tän hyväksi. Eli kaulitsen tota levyä hieman pidemmäksi, ja samalla ohuemmaksi. Näin mun mielestä sitä taikinaa on sopivasti sitä hillo määrää kohden, ja se torttu ei oo ihan niin tuhti. _DSC0188 _DSC0191 Jaan yhden levyn siis yleensä 3-4 osaan ja leikkaan ihan normaalisti sitten palat irti ja teen kulmista keskelle nuo viillot. _DSC0194 Sitten vain taittelemaan! Mulla on ollut aina tapana laitta hillo vasta keskelle kääntämisen jälkeen, mutta tässäkin vaiheessa on toki tyylinsä kullakin! _DSC0199 _DSC0196 Sitten vain pellille&uuniin! Hyvä puoli näissä mun ohuempi pohjasissa tortuissa on se, että paistoaikakin on lyhyempi! Lisäksi, koska voisin sanoa olevani melkeinpä luumuhillofani en voisi kuvitella torttuihini mitään muuta, kuin juurikin luumuhilloa! Mutta katsotaan, ehkä mä vielä joskus innostun kokeilemaan jotain muuta. Kertokaas kommenteihin teidän torttujen tekotyylistä/-perinteistä!_DSC0200 _DSC0205

9 kommenttia:

  1. Meidäkin kotona tykätään kaulita nuo levyt ohuemmaksi, ja luumuhillo on noihin se paras täyte! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mä ihan tosissani luulin lähes keksineeni tän juttu, mutta jes on muitakin!:) Kiva, että oot perinteisen kannalla :D

      Poista
  2. Hei nam joulutorttu on kyllä se aivan ykkönen jouluherkuista! Meillä nuita levyjä ei yleensä kaulita, koska mitä enemmän taikinaa sen parempi! :D Tykkään nuitten tähtien lisäksi taitella niitä eri tavoin ja tehä esim enkelitorttuja. Luumuhillo kuuluu tietty asiaan. :)



    http://allbeautifullost.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu pitääkin googlettaa toi enkelitorttu! Ja niin, tiiän monia ihmisiä jotka tykkää enemmän siitä voitaikinasta, eikä niinkään välitä hilloa:-)

      Poista
  3. joulutortut on parhaita ♥ ja juurikin sen luumuhillon kanssa, ei minkään muun ♥ & hei mä muuten oon nyt sen sun ensimmäisen luukun innoittamana testannu sitä luumurahkaa pariin otteeseen ja ai että se onkin joskus hyvä väli tai iltapala :') kiitos vaan ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon sun kanssa täysin samaa mieltä ♥ Ihana kuulla, eipä mitään:-)!

      Poista
  4. Just noin meki tehään:-) meitä on kotona muutenki sen verran monta että säästyy taikinaaki ihan kivasti

    VastaaPoista
  5. Tuli tästä vihdoinki sellanen kivsu joulufiilis, ihan mahti postaus!

    VastaaPoista