2014-12-08

LUUKKU 8: DIY PIPARKAKKUTAIKINA

_DSC0059 _DSC0046 Moikka! Tänään siis tehdään piparitaikina alusta asti aivan itse! Joillekkin tää voi olla jokavuotinen juttu, mutta mä en ole tätä koskaan aikaisemmin tehnyt, joten mulle tää on uutta. Tän reseptin tekoon käy paremmin kuin loistavasti sanonta "Tee niin kuin minä sanon, älä niin kuin minä teen" koska muistakaa ENNEN kuin aloitatte leipomaan, tarkistaa, että teillä on KAIKKI AINEKSET.  Ei ole kiva huomata siirappi-sokeri-voi sulan ollessa valmista, että melkein kaikki mausteet puuttuu, nimimerkillä allekirjoittanut..._DSC0045 Mutta aineksiin! Tähän siis tarvitset ; 125g margariinia, 3/4dl siirappia, 1dl sokeria, 1tl kanelia, 1tl inkivääriä, 1tl neilikkaa, 1tl pomeranssinkuorta, 1 kananmuna, 1tl ruokasoodaa ja 4dl vehnäjauhoja. _DSC0048 1.Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri & mausteet. Kiehauta seos samalla sekoittaen. _DSC0051 2.Ota seos jäähtymään sen näyttäessä tältä, ja sekoita niin ettei siinä ole ns. rasvakerrosta erikseen. _DSC0052 3.Sekoita jauhot &ruokasooda keskenään. Lisää kananmuna, mutta vasta sitten, kun seos on jäähtynyt tarpeeksi. Lisää lopuksi jauhot. _DSC0053 _DSC0055 Ja tässä vaiheessa tuleekin se hetki, kun mä tajuan että mausteet olisi pitänyt lisätä ekassa vaiheessa, ja kun alan niitä näin jälkeenpäin lisäilemään, huomaan että mulla ei ole kuin kokonaisia neilikoita, max. 1/2tl kanelia, ja pomeranssia ei ollenkaan. No ainakin inkivääriä oli se normaalimäärä...Teidän taikinan tulisi kuitenkin näyttää suunnilleen tältä, ehkä hieman tummemalta kaikkine mausteineen._DSC0057 4. Tässä vaiheessa muotoillaan taikina muovipussin tai kelmun sisään litteäksi levyksi, ja laitetaan pakkaseen vuorokaudeksi . Huomenna sitten tavataan piparien leivonnan &koristelun merkeissä!

9 kommenttia:

  1. Vähänkö kiva idea valmistaa itse piparitaikina =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosta kyllä tulee niin ihanan jouluinen fiilis, että huhhuh :-)

      Poista
  2. toivoisin lisää näit kokkaupostauksia :) ! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!:-) pitääpä yrittää toteutella, sillä näitä on kiva tehdäkkin ♥

      Poista
  3. oii nam aion kokeilla tätä huomenna :) en oo itekkään koskaan ite tehny piparitaikinaa, mut varmasti hyvii tulee näinki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi suosittelen todella, lopputulokseen ei edes vaikuttanut mun sähläys, ja lopputulos oli oikein hyvä:-)

      Poista
  4. Nam piparit on ihania ♥ Voisin joku päivä yrittää tehdä tällä ohjeella taikinan, ku edelliset piparit on ihan just syöty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ♥ Ja varsinkin , kun piparikausi on vaan kerran vuodessa, niin saa koko kuukauden ottaa kaiken irti pipareista, ja sit taas hyvillä mielin pitää niistä sen 11kk taukoa!

      Poista
  5. Ajattelin itse juuri opetella tekemään piparitaikinan ihan omin käsin koska siihen saa niin erilaisen maun ja kivan tuoksun keittiöön....nyt minulla on resepti ja ohje pohjaksi! :D Oma piparikauteni on vuoden ympäri koska meillä kotona on tehty pipareita joskus keskellä kesääkin :_D

    VastaaPoista